Hogyan szervezz lánybúcsút? Milyen az ideális lánybúcsú helyszín?

Foglalás
logo

Kapcsolódjon ki

a Balaton egyik legsokoldalúbb szállodájában!

Szobafoglalás »

Kiváló felszereltség

egyéni, családi, csoportos és az üzleti vendégkör számára is

Szobafoglalás »

Multimédiás konferencia-

és szórakoztatóközpont, az aktív és passzív kikapcsolódásért

Ajánlatkérés »
| Szerző: Máté Balázs, online marketing tanácsadó Google

Hogyan szervezz lánybúcsút? Milyen az ideális lánybúcsú helyszín?

Leánybúcsút szervezel magadnak vagy barátnődnek? Ha tökéleteset szeretnél, olvasd el cikkünket, mi kell hozzá, és milyen az ideális lánybúcsú helyszín!
 

 Hogyan szervezz lánybúcsút? Milyen az ideális  lánybúcsú helyszín?

A legénybúcsúról már mindenki hallott – ez az az buli, amikor a vőlegény még egyszer utoljára kitombolhatja magát férfi barátaival, mielőtt hivatalosan is összekötné életét menyasszonyával. Az utóbbi időben azonban egyre népszerűbb ez a szokás a nők körében is – lényegében ugyanarról van szó, csak középpontjában nem a vőlegény, hanem a menyasszony áll, természetesen barátnőivel.

 

Ha rád hárul az a megtiszteltetés, hogy megszervezz egy lánybúcsút, akkor itt van minden amit tudnod kell, hogy igazán nagy bulival lepd meg barátnődet, mielőtt bekötnék a fejét!

 

Te, mint a lánybúcsú háziasszonya

Gyakorlatilag bárkiből lehet lánybúcsú-szervező. Ez a feladat gyakran a menyasszony tanújára és a koszorúslányokra hárul, de bárki a kezébe veheti az irányítást, legyen szó rokonról, vagy akár egy olyan munkatársról is, aki úgy érzi, hogy elég közel áll a menyasszonyhoz. A leánybúcsú megszervezéséhez a következő szempontok a legfontosabbak:

  • a lánybúcsú helyszíne
  • a meghívottak személye
  • a lánybúcsú programja és menete

Nézzük hát végig ezeket a szempontokat, mi kell a tökéletes lánybúcső megszervezéséhez!

 

A tökéletes lánybúcsú helyszín: egy vidéki hotel

Alapkövetelmények lánybúcsú helyszínekkel kapcsolatban

Amennyiben a pár másik fele is tart legénybúcsút a bizalom jelen van a kapcsolatban. A fiúk is mennek erre, a lányok is arra. Mégis, ha nem is akarsz semmi rosszat tenni, sok félreérthető helyzet alakulhat ki egy mókázásból, de ha csak simán csak egy őrületes ereszd el a hajamat partit terveztek, akkor sem jó, ha hemzseg az ismerősöktől a környék. Kinek kell az, hogy beleakadjon a főnökébe, esetleg a párja barátaiba alkoholos állapotban?

 

Lánybúcsú helyszín vidéken egy hotelben

Válassz tehát egy hotelt, ahol minden adva van a lánybúcsú hangulatos eltöltéséhez, de messze esik minden ismert helytől! Ilyen például a Fenyves Yacht Club hotel a Balaton partján, mégis messze a nagyvárosoktól. Különtermek, bowling, szauna, a hatalmas kert és móló gyönyörű kilátással a Balatonra. Saját éttermünkben ételeket és italt is rendelhetsz, kérésedre akár programokat is szervezünk! Kérj tőlünk ajánlatot most, a szobák hamar betelnek! Kattints ide! 

 

Kiket érdemes meghívni a lánybúcsúra?

A lánybúcsúk általában nagyon szűk körű események, és a legtöbb esetben legfeljebb 10-20 főt érdemes összehívni rájuk, amibe a menyasszony is beletartozik. Nem muszáj kizárólag az esküvőre meghívottak közül válogatni, de a kellemetlenségek elkerülése végett próbálj olyanokat összeírni, akik, még ha nem is hivatalosak az esküvőre, nem sértődnének meg emiatt. 

 

Válassz egy megfelelő időpontot

Felejtsd el az esküvő előtti éjszakát! Az utolsó dolog, amire a menyasszony a nagy napon vágyik, az egy intenzív fejfájás és rosszullét. Így is éppen elég ideges lesz, szóval nem kell, hogy emiatt is aggódnia kelljen. Az esküvőt megelőző napok gyakran próbákkal vannak tele, ezért ez az időszak kilőve, főleg a akkor, ha az esküvő nem abban a városban vagy faluban kerül megrendezésre, ahol a menyasszony lakik. A biztonság kedvéért tehát legalább két héttel a nagy nap előtt tudjátok le a lánybúcsút, de az sem baj, ha sokkal hamarabb kerítetek sort erre az eseményre. 

 

Mennyibe kerül egy lánybúcsú?

Függően attól, hogy mit tervezel csinálni, érdemes már a szervezés elején tisztázni az anyagiakat. Ha például nálunk szeretnétek a leánybúcsút megtartani, akkor beszéld meg a többi meghívottal, hogy össze tudjátok-e dobni rá a pénzt közösen. Természetesen a menyasszonynak ez a nap egy fillérjébe sem szabad, hogy kerüljön, szóval őt ne írd a fizetők listájára! A lényeg pedig a gesztus: nem éri meg pénzügyi szakadékba dobni egy rakat embert csak ezért! Ahány ember, annyi italt kell venni. Ezért sokkal egyszerűbb egy étteremben, bárban, hotelben megartnai a lánybúcsút, mivel mindenféle ital megvásárlása többe kerülne, mintha mindenki magának fizeti, pont azt, amit szeretne. 

 

A meghívás menete

Vannak, akik boltban vásárolnak meghívókat, mások saját maguk készítik el őket otthon, és vannak olyanok, akik egyszerűen csak körbetelefonálják a búcsúztatókat, vagy létrehoznak egy külön Facebook-chatet a meghívottak számára. Mindez attól függ, hogy milyen jellegű búcsúztatót szeretnél rendezni barátnődnek. A lazább, baráti szórakozáshoz nem feltétlenül szükséges külön meghívókat készíteni, de ha egy koncert, mozi, vagy más pénz- vagy időfüggő esemény is szerepel a programok között, akkor érdemes hivatalos visszajelzéseket kérni a meghívottaktól. Amennyiben a helyszín egy hotel, érdemes belinkelni a szálloda weboldalát az e-mailbe, és pár szót említeni arról, mit kell és mit nem kell magával vinnie a résztvevőknek. 

 

Ajándékok lánybúcsúra?

A lánybúcsú elsősorban nem az ajándékokról szól, de ez nem jelenti azt, hogy tilos lenne így kedveskedni a menyasszonynak. A búcsúztató nagy előnye, hogy sokkal intimebb vagy egyszerűen bolondos ajándékokat is átnyújthattok a menyasszonynak. Ezek az ajándékok akár egy előre lebeszélt témához is kapcsolódhatnak, de a klasszikus édességes megoldással sosem lehet melléfogni!

 

A lánybúcsú lényege

Légy kreatív! A cél egy felejthetetlen nap vagy éjszaka a menyasszony számára. A lehetőségek listája egyszerűen végtelen: egy koncert, egy strandos buli, egy éttermi beszélgetés, egy kis szórakozás a szálloda rendezvénytermében akár meghívott DJ segítségével, vagy hangulatos porgramok rendezvényszervezők segítségével.  A lényeg, hogy együtt legyetek, és aktívan teljen ez az buli. Amennyiben nálunk, a Fenyves Yacht Club Hotelben tartjátok meg a lánybúcsútokat, szívesen segítünk programjavaslatokkal is. Kattints ide, vedd fel velünk most a kapcsolatot, szervezd meg időben a lánybúcsút! 


Komplex élményközpont

Fenyves Yacht Club Hotel

Kikötő

A Balaton egyik legszebb panorámájú kikötője várja Önt is!

Étterem

Kiváló felszereltség egyéni, családi, csoportos és az üzleti vendégkör számára is.

Hotel

Látogasson el a Balaton egyik legsokoldalúbb szállodájába!
Kényelmes szállás, finom ételek.

Értékelés időpontja: 2018. november 13.

A VOLVO vitorlásversenyen jártunk, itt kaptunk szállást.A közvetlen Balaton-parti szálloda kényelmes szobát és jó színvonalú vendéglátást adott. Úgy a vacsora büféasztala, mint a reggeli választéka maradéktalanul kielégített minket. Elégedetten jöttünk el.


Sólya Bár, Balatonfenyves

Ismét várjuk kedves Vendégeinket a Sólya Bárban, Balatonfenyvesen! 

Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünk éves állásra, tartozz te is a Fenyves Yacht Club Hotel csapatába!

Üzleti rendezvények lebonyolításához adunk pár igazán hasznos tippet

Egy céges üzleti rendezvény megszervezése nem véletlenül hangzik nagy kihívásnak – ne szépítsük, az is. Rengeteg múlhat egy ilyen eseményen, hiszen mindegyikben ott a lehetőség egy cég számára a növekedéshez és az új lehetőségek megragadásához.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene rettenni tőle. Tény, hogy a te céged felelős a rendezvényért, de ugyanekkor számtalan módon testre is szabhatod az adott eseményt, hogy biztosítsd a maximális elégedettséget a résztvevők számára. 

Helyek, amiket mindenképpen meg kell nézned ha Balatonfenyvesen jársz

Balatonfenyves nem csak a csendesen pihenni vágyóknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra, hanem az aktív pihenés kedvelőinek is. Számos nevezetességet, és programlehetőséget tartogat a környék. A település szépségei között mindenki megtalálhatja a számár tökéletes kikapcsolódási formát.

New York Café TripAdvisor