Csapatépítő játékok, amelyek garantált szórakozást ígérnek. Próbáld ki csapatépítőtökön a Fenyves Yacht Club Hotel szuper ötleteit%

Foglalás

Kapcsolódjon ki

a Balaton egyik legsokoldalúbb szállodájában!

Szobafoglalás »

Kiváló felszereltség

egyéni, családi, csoportos és az üzleti vendégkör számára is

Szobafoglalás »

Multimédiás konferencia-

és szórakoztatóközpont, az aktív és passzív kikapcsolódásért

Ajánlatkérés »

12 csapatépítő játék, amiktől nem húzzák majd a szájukat kollégáid

A csapatépítő játékok nagyszerű tevékenységek lehetnek egy kisebb vállalkozás vagy egy cégen belüli osztály összefogására. A baj csak az, hogy a legtöbben felesleges, erőltetett időpocsékolásként állnak hozzájuk, teljesen porba tiporva ezzel minden erőfeszítésedet egy egységesebb, családiasabb csapat összekovácsolásáért.

Csapatépítő játék a Fenyves Yacht Club Hotelben

Egy jó csapatépítő program pedig nagyon sokat tehet azért, hogy a munkatársak közelebbről is megismerjék egymást, és hogy mindeközben jól is érezzék magukat. A csapatépítő játékok rávilágíthatnak egy-egy kolléga addig rejtve maradt képességeire, illetve az is világossá válhat számunkra, hogy ki hogyan áll hozzá bizonyos problémákhoz, és ki milyen gondolkodásmódot használ bizonyos helyzetekben.

 

A csapatépítő játékokat egy csodálatos csapatépítő helyszínen bármikor lebonyolíthatjuk magunk is, de ha biztosak akarunk lenni a sikerben, akkor érdemes egy profi csapat segítségét kérni. Nálunk, a Fenyves Yacht Club Hotelben partnerünk, az Escape Club jóvoltából számos különleges csapatépítő programon vehettek részt. Nézd meg ezeket a lehetőségeket te is IDE KATTINTVA.

 

 

Villámgyors csapatépítő játékok

 

Nem kell, hogy minden csapatépítő játék órákig tartson. Ezekhez a szórakoztató tevékenységekhez néhány perc is elég.

 

A lehetőségek játéka

5-6 perc | Egy vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Bármilyen egyszerű tárgy.
Fogj egy-egy véletlenszerű tárgyat (ez bármi lehet) és add oda őket egy-egy embernek a csoportokban (tehát minden csoportnál egy tárgy legyen). Ez után egyenként mindenkinek elő kell lépnie, és be kell mutatnia, hogy miként lehet azt a tárgyat felhasználni. A csapat többi tagjának ki kell találnia, hogy az illető milyen tárgy felhasználását mutatja be. A bemutató személy persze nem szólalhat meg, a bemutatók pedig persze legyenek minél eredetibbek és viccesebbek.


Győztes & vesztes

5-6 perc | Két vagy több személy
Mi kell hozzá: Semmi.
„A” személy el kell meséljen egy negatív eseményt vagy tapasztalatot az életéből (aminek igaznak kell lennie) „B” személynek (személyes, munkával kapcsolatos, vagy bármilyen emlék lehet). „A” személy ez után újra elmeséli az eseményt, de úgy, hogy csak a pozitív szempontokra fókuszál közben. „B” személy feladata az lesz, hogy segítsen megtalálni a rosszban a jót „A” személynek. Ez után szerepcsere és fordítva játszódik le az egész.

 

Ki mit hozott?

1-2 perc | Bármennyi résztvevő
Mi kell hozzá: Semmi.
Egy gyors benti csapatépítő tevékenység, amihez semmire nincs szükség. Egy-egy meetinget megelőzően minden résztvevő elbeszélgethet a többiekkel és megoszthatja velük, hogy mit szeretne hozzátenni a meetinghez (amit „ő hozott”). Itt nincsenek győztesek (habár felajánlhatsz valamit azoknak, akik sikeresen gazdagítják a meetinget ötleteikkel) – a cél az, hogy a meeting produktivitása fellendüljön, mivel arra ösztönzöd az embereket, hogy hozzátegyenek valamit a megbeszéléshez, ne csak végigüljék azt.

 

Szabadtéri csapatépítő programok

 

Ha van lehetőségetek a szabadban is szórakozni egy kicsit, akkor ezek a kint játszható játékok biztosan beválnak majd.

 

Kincskeresés

Több mint egy óra | Két vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Papír és toll.
Először is alakíts ki két vagy több csoportot az egész csapatból. Készíts egy listát mindenféle bolondos dologról, amiket a csoportoknak meg kell csinálniuk. Néhány példa: szelfizés egy idegennel, egy bizonyos tárgy lefényképezése az iroda (vagy a csapatépítés helyszíne) körül. Add oda a listákat a csoportoknak és jelölj ki nekik egy határidőt, amelyen belül meg kell csinálniuk a kijelölt feladatokat. Az a csapat, amelyik több feladatot csinál meg az adott időn belül, nyer.

Tipp: A különböző feladatokhoz (nehézségi szint alapján) különböző pontértékeket is rendelhetsz, és végül az a csoport nyer, amelyik több pontot gyűjtött össze.

 

Ha pedig biztosra szeretnél menni, akkor pedig bízd ennek a szuper programnak a lebonyolítását profikra! A Fenyves Yacht Club Hotel partnere, az Escape Club izgalmas kincskereső játéka fantasztikus szórakozást ígér számotokra. Tudj meg róla még többet IDE KATTINTVA.  

Csapatépítő játékok - Fenyves Yacht Club Hotel

Az emberi csomó

15-30 perc | 8-20 személy
Mi kell hozzá: Semmi.
Mindenki álljon egy körbe, a kör közepe felé nézve, vállakkal egymás mellett. Mindenki nyújtsa ki a jobb kezét és ragadja meg az egyik vele szemben álló személy kezét (véletlenszerűen). Ez után a bal kéz jön, de már valaki más kezét kell megfogni vele. Ez után egy bizonyos időhatáron belül a csapatnak ki kell bogoznia saját magát anélkül, hogy elengednék egymás kezét. Nagyobb csapatok esetén több kisebb csoportot érdemes kialakítani.

 

A tökéletes négyzet

15-30 perc | 5-20 személy
Mi kell hozzá: Egy hosszú körbekötött kötél és egy-egy szemfedő minden résztvevőre.
Mindenki álljon össze egy körbe és fogja meg a kötél egy részét. Ez után mindenki tegye fel a szemfedőjét, majd tegyék le a kötelet a földre. Mindenki lépjen el néhány lépésnyit a körtől. Most mindenki térjen vissza a kötélhez, majd a csapat próbáljon meg négyzetet formálni a körkörös köréltből (persze anélkül, hogy eközben bármit is látnának a szemfedőtől). Az izgalmak fokozása érdekében időkorlátot is bevezethetsz, nehezítésképpen pedig néhány csoporttagnak kiadhatod, hogy nem szólalhatnak meg közben.

 

Aknamező

15-30 perc | 4-10 személy (kizárólag páros szám lehet)
Mi kell hozzá: Különféle tárgyak, jó pár szemfedő.
Keressetek egy nyílt területet, például egy üres parkolót, vagy egy parkot (lehet bent is, ha elég nagy a terem hozzá). Helyezd el a tárgyakat (palackok, táskák, labdák, stb.) véletlenszerű helyekre a földön. Ez után párokat kell kialakítani, és minden pár egy-egy tagja fel kell vegyen egy szemfedőt. A másik tagnak végig kell navigálnia szemfedős társát az aknamezőn, de ebben csak szóbeli utasításokkal segíthet neki. A bekötött szemű személy egyáltalán nem szólalhat meg. Nehezítés érdekében előre jelölj ki útvonalakat, amiken végig kell menniük.


A tojásejtés

1-2 óra | Két vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Válogatott irodai eszközök.
Alakíts ki a csapatból 3-5 fős csoportokat és adj minden csoportnak egy nyers tojást. Pakold egy helyre az összes irodai eszközt, amit fel akarsz használni a játékban. A csoportoknak 15-30 percük van, hogy egy olyan védőszerkezetet építsenek a tojás köré, ami megvédi azt az összetöréstől, ha leejtik. Az eszközök között lehetnek például tollak, ceruzák, ragasztószalagok, szívószálak, műanyag evőeszközök, csomagolóanyagok, újságok, befőttes gumik, stb. Amikor az idő lejárt, minden tojást le kell dobni az iroda első vagy második emeletének ablakából. Azok a csapatok nyernek/kapnak pontot, akik képesek voltak megvédeni a tojást az összetöréstől.

 

Hangulatlazító, feszültségoldó csapatépítő játékok

Ezek a játékok azokra az esetekre kiválóak, amikor sok új tagja van a csapatnak, vagy ez az első csapatépítője egy új cégnek vagy újonnan alakult osztálynak.

 

Cserepuzzle

1-2 óra | Négy vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Különböző kirakósok minden egyes csoportnak.
Alakíts ki kicsi, egyenlő létszámú csoportokat. Minden csoport kapjon egy egyedi kirakóst, de ezek ne legyenek nehezebbek egymásnál. Amelyik csoport előbb fejezi be a kirakósát, az nyer. A csavar az, hogy néhány darabka más csoportok kirakósai közé lett bekeverve. A csoportoknak ki kell találniuk, hogy hogyan szerezzék meg a saját darabkáikat a többi csoporttól. Kínálhatnak például darabcserét, vagy akár csapattag cserét is, stb. Bárhogy is döntenek, a döntés egyöntetű kell legyen.

 

Csapatépítés Fenyves Yacht Club Hotel

Igazság & hazugságok

10-15 perc | Öt vagy több személy
Mi kell hozzá: Semmi.
Mindenki üljön egy körbe, a kör közepe felé fordulva. Minden játékosnak fel kell sorolnia magáról három igaz és egy hamis állítást. A hamis állítást érdemes inkább hihetőnek megalkotni, mint túlozni vele. Miután valaki felsorolta mind a négy állítást, a többieknek ki kell találniuk, hogy melyik volt hamis.


Vakrajz

10-15 perc | Két vagy több személy
Mi kell hozzá: Egy kép, egy toll, és egy darab papír.
Oszd fel a csapatot párokra. A pároknak egymással háttal kell ülniük. A páros egyik tagja kap egy papírt és egy tollat, a másik pedig egy képet. A képpel rendelkező tagnak le kell írnia a képet anélkül, hogy elárulná, pontosan mit is ábrázol, a másiknak pedig le kell rajzolnia azt a szóbeli leírás alapján. Maximum 10-15 perc idejük van arra, hogy végezzenek.

 

Ez jobb, mint az

15-20 perc | Bármennyi résztvevő
Mi kell hozzá: Négy vagy több tárgy.
Válassz ki négy vagy több egymástól különböző tárgyat, majd oszd a csapatot egyenlő nagyságú csoportokra. Vázolj fel egy helyzetet, amelyben a csapatoknak meg kell oldaniuk egy problémát a rendelkezésre álló tárgyakkal. A helyzet lehet egy hajótörés egy szigeten, vagy megmenteni a világot a földönkívüliektől. A csapatok feladata az, hogy az adott helyzet tekintetében sorba rendezzék a tárgyakat az alapján, hogy melyik mennyire lenne hasznos, és persze meg is kell indokolniuk ezt a sorrendet.
 


Komplex élményközpont

Fenyves Yacht Club Hotel

A Balaton egyik legszebb panorámájú kikötője várja Önt is!

Kiváló felszereltség egyéni, családi, csoportos és az üzleti vendégkör számára is.

Látogasson el a Balaton egyik legsokoldalúbb szállodájába!
legjobb étterem

Értékelés időpontja: 2017. október 2.

Végre egy színvonalas hely Balatonfenyvesen. Isteni a kaja, az alaksorban bowling, csocsó, darts. Egyszóval változatos szórakozási lehetőség, miközben ehetünk-ihatunk. Nagyon kellett már egy ilyen hely Fenyvesre. A hotelben nem szálltam meg, lévén hogy fenyvesi vagyok, de az éttermet bátran ajánlom mindenkinek.


Tippek és trükkök lánybúcsú szervezéséhez

Megtörtént – rád esett a választás: te szervezheted meg barátnőd lánybúcsúját. A felelősség nagy, a lehetőségek tárháza pedig lényegében végtelen. Azonban akár egy csendesebb, lazulós partyban gondolkodsz, akár egy izgalmakkal teli hétvége jár a fejedben, bizonyos dolgokat figyelembe kell venned ahhoz, hogy egy igazán felejthetetlen nappal ajándékozd meg a menyasszonyt, és barátnőiteket is. Másold le ezt a kis listát, és kövesd nyomon, hogy mit mikor érdemes elintézni!  

A tökéletes legénybúcsú megszervezése

Ha most kértek fel először arra, hogy legénybúcsút szervezz, akkor úgy érezheted, hogy óriási felelősség nehezedik a vállaidra. Ha pedig már volt már ilyen feladat rád bízva, akkor tudod is, hogy milyen felelősségről van szó. Azonban akár első legénybúcsúd előtt állsz, akár már volt szerencséd egy ilyen bulit megszervezni egy jó barátodnak, az alábbi tippeket garantáltan hasznosnak találod majd!  

Ezért érdemes neked is csapatépítő tréninget tartanod

A csapatépítők együttműködésre és csapatmunkára ösztönzik a résztvevőket. Ezek a szórakoztató programok (gyakran játékok) segítenek a kollégáknak más fényben látni egymást, és egy hétköznapi, nem hivatalos környezetet biztosítanak számukra, amelyben kapcsolatba léphetnek egymással. A csapatépítő tréningeken a résztvevők szórakoztató, motivációs, tanulságos játékok segítségével fejlesztik kommunikációs, tervező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességeiket. Vessünk most egy közelebbi pillantást is mindarra, amiben az ilyen csapatépítő programok segíthetik egy vállalat működését.  

Tippek az őszi esküvő szervezéséhez

Az ősz kétségtelenül a legromantikusabb évszak az egybekelésre. Az egyre hamarabb érkező éjszakák és a friss, kellemesen hűvös levegő tökéletes körülményeket biztosítanak arra, hogy összehívd szeretteidet egy igazán hangulatos ünneplésre.

További hírek
New York Café TripAdvisor