Csapatépítő játékok, amelyek garantált szórakozást ígérnek. Próbáld ki csapatépítőtökön a Fenyves Yacht Club Hotel szuper ötleteit%

Foglalás
logo

10 % kedvezmény

aktuális árainkból

Szobafoglalás »

12 csapatépítő játék, amiktől nem húzzák majd a szájukat kollégáid

A csapatépítő játékok nagyszerű tevékenységek lehetnek egy kisebb vállalkozás vagy egy cégen belüli osztály összefogására. A baj csak az, hogy a legtöbben felesleges, erőltetett időpocsékolásként állnak hozzájuk, teljesen porba tiporva ezzel minden erőfeszítésedet egy egységesebb, családiasabb csapat összekovácsolásáért.

Csapatépítő játék a Fenyves Yacht Club Hotelben

Egy jó csapatépítő program pedig nagyon sokat tehet azért, hogy a munkatársak közelebbről is megismerjék egymást, és hogy mindeközben jól is érezzék magukat. A csapatépítő játékok rávilágíthatnak egy-egy kolléga addig rejtve maradt képességeire, illetve az is világossá válhat számunkra, hogy ki hogyan áll hozzá bizonyos problémákhoz, és ki milyen gondolkodásmódot használ bizonyos helyzetekben.

 

A csapatépítő játékokat egy csodálatos csapatépítő helyszínen bármikor lebonyolíthatjuk magunk is, de ha biztosak akarunk lenni a sikerben, akkor érdemes egy profi csapat segítségét kérni. Nálunk, a Fenyves Yacht Club Hotelben partnerünk, az Escape Club jóvoltából számos különleges csapatépítő programon vehettek részt. Nézd meg ezeket a lehetőségeket te is IDE KATTINTVA.

 

 

Villámgyors csapatépítő játékok

 

Nem kell, hogy minden csapatépítő játék órákig tartson. Ezekhez a szórakoztató tevékenységekhez néhány perc is elég.

 

A lehetőségek játéka

5-6 perc | Egy vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Bármilyen egyszerű tárgy.
Fogj egy-egy véletlenszerű tárgyat (ez bármi lehet) és add oda őket egy-egy embernek a csoportokban (tehát minden csoportnál egy tárgy legyen). Ez után egyenként mindenkinek elő kell lépnie, és be kell mutatnia, hogy miként lehet azt a tárgyat felhasználni. A csapat többi tagjának ki kell találnia, hogy az illető milyen tárgy felhasználását mutatja be. A bemutató személy persze nem szólalhat meg, a bemutatók pedig persze legyenek minél eredetibbek és viccesebbek.


Győztes & vesztes

5-6 perc | Két vagy több személy
Mi kell hozzá: Semmi.
„A” személy el kell meséljen egy negatív eseményt vagy tapasztalatot az életéből (aminek igaznak kell lennie) „B” személynek (személyes, munkával kapcsolatos, vagy bármilyen emlék lehet). „A” személy ez után újra elmeséli az eseményt, de úgy, hogy csak a pozitív szempontokra fókuszál közben. „B” személy feladata az lesz, hogy segítsen megtalálni a rosszban a jót „A” személynek. Ez után szerepcsere és fordítva játszódik le az egész.

 

Ki mit hozott?

1-2 perc | Bármennyi résztvevő
Mi kell hozzá: Semmi.
Egy gyors benti csapatépítő tevékenység, amihez semmire nincs szükség. Egy-egy meetinget megelőzően minden résztvevő elbeszélgethet a többiekkel és megoszthatja velük, hogy mit szeretne hozzátenni a meetinghez (amit „ő hozott”). Itt nincsenek győztesek (habár felajánlhatsz valamit azoknak, akik sikeresen gazdagítják a meetinget ötleteikkel) – a cél az, hogy a meeting produktivitása fellendüljön, mivel arra ösztönzöd az embereket, hogy hozzátegyenek valamit a megbeszéléshez, ne csak végigüljék azt.

 

Szabadtéri csapatépítő programok

 

Ha van lehetőségetek a szabadban is szórakozni egy kicsit, akkor ezek a kint játszható játékok biztosan beválnak majd.

 

Kincskeresés

Több mint egy óra | Két vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Papír és toll.
Először is alakíts ki két vagy több csoportot az egész csapatból. Készíts egy listát mindenféle bolondos dologról, amiket a csoportoknak meg kell csinálniuk. Néhány példa: szelfizés egy idegennel, egy bizonyos tárgy lefényképezése az iroda (vagy a csapatépítés helyszíne) körül. Add oda a listákat a csoportoknak és jelölj ki nekik egy határidőt, amelyen belül meg kell csinálniuk a kijelölt feladatokat. Az a csapat, amelyik több feladatot csinál meg az adott időn belül, nyer.

Tipp: A különböző feladatokhoz (nehézségi szint alapján) különböző pontértékeket is rendelhetsz, és végül az a csoport nyer, amelyik több pontot gyűjtött össze.

 

Ha pedig biztosra szeretnél menni, akkor pedig bízd ennek a szuper programnak a lebonyolítását profikra! A Fenyves Yacht Club Hotel partnere, az Escape Club izgalmas kincskereső játéka fantasztikus szórakozást ígér számotokra. Tudj meg róla még többet IDE KATTINTVA.  

Csapatépítő játékok - Fenyves Yacht Club Hotel

Az emberi csomó

15-30 perc | 8-20 személy
Mi kell hozzá: Semmi.
Mindenki álljon egy körbe, a kör közepe felé nézve, vállakkal egymás mellett. Mindenki nyújtsa ki a jobb kezét és ragadja meg az egyik vele szemben álló személy kezét (véletlenszerűen). Ez után a bal kéz jön, de már valaki más kezét kell megfogni vele. Ez után egy bizonyos időhatáron belül a csapatnak ki kell bogoznia saját magát anélkül, hogy elengednék egymás kezét. Nagyobb csapatok esetén több kisebb csoportot érdemes kialakítani.

 

A tökéletes négyzet

15-30 perc | 5-20 személy
Mi kell hozzá: Egy hosszú körbekötött kötél és egy-egy szemfedő minden résztvevőre.
Mindenki álljon össze egy körbe és fogja meg a kötél egy részét. Ez után mindenki tegye fel a szemfedőjét, majd tegyék le a kötelet a földre. Mindenki lépjen el néhány lépésnyit a körtől. Most mindenki térjen vissza a kötélhez, majd a csapat próbáljon meg négyzetet formálni a körkörös köréltből (persze anélkül, hogy eközben bármit is látnának a szemfedőtől). Az izgalmak fokozása érdekében időkorlátot is bevezethetsz, nehezítésképpen pedig néhány csoporttagnak kiadhatod, hogy nem szólalhatnak meg közben.

 

Aknamező

15-30 perc | 4-10 személy (kizárólag páros szám lehet)
Mi kell hozzá: Különféle tárgyak, jó pár szemfedő.
Keressetek egy nyílt területet, például egy üres parkolót, vagy egy parkot (lehet bent is, ha elég nagy a terem hozzá). Helyezd el a tárgyakat (palackok, táskák, labdák, stb.) véletlenszerű helyekre a földön. Ez után párokat kell kialakítani, és minden pár egy-egy tagja fel kell vegyen egy szemfedőt. A másik tagnak végig kell navigálnia szemfedős társát az aknamezőn, de ebben csak szóbeli utasításokkal segíthet neki. A bekötött szemű személy egyáltalán nem szólalhat meg. Nehezítés érdekében előre jelölj ki útvonalakat, amiken végig kell menniük.


A tojásejtés

1-2 óra | Két vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Válogatott irodai eszközök.
Alakíts ki a csapatból 3-5 fős csoportokat és adj minden csoportnak egy nyers tojást. Pakold egy helyre az összes irodai eszközt, amit fel akarsz használni a játékban. A csoportoknak 15-30 percük van, hogy egy olyan védőszerkezetet építsenek a tojás köré, ami megvédi azt az összetöréstől, ha leejtik. Az eszközök között lehetnek például tollak, ceruzák, ragasztószalagok, szívószálak, műanyag evőeszközök, csomagolóanyagok, újságok, befőttes gumik, stb. Amikor az idő lejárt, minden tojást le kell dobni az iroda első vagy második emeletének ablakából. Azok a csapatok nyernek/kapnak pontot, akik képesek voltak megvédeni a tojást az összetöréstől.

 

Hangulatlazító, feszültségoldó csapatépítő játékok

Ezek a játékok azokra az esetekre kiválóak, amikor sok új tagja van a csapatnak, vagy ez az első csapatépítője egy új cégnek vagy újonnan alakult osztálynak.

 

Cserepuzzle

1-2 óra | Négy vagy több kisebb csoport
Mi kell hozzá: Különböző kirakósok minden egyes csoportnak.
Alakíts ki kicsi, egyenlő létszámú csoportokat. Minden csoport kapjon egy egyedi kirakóst, de ezek ne legyenek nehezebbek egymásnál. Amelyik csoport előbb fejezi be a kirakósát, az nyer. A csavar az, hogy néhány darabka más csoportok kirakósai közé lett bekeverve. A csoportoknak ki kell találniuk, hogy hogyan szerezzék meg a saját darabkáikat a többi csoporttól. Kínálhatnak például darabcserét, vagy akár csapattag cserét is, stb. Bárhogy is döntenek, a döntés egyöntetű kell legyen.

 

Csapatépítés Fenyves Yacht Club Hotel

Igazság & hazugságok

10-15 perc | Öt vagy több személy
Mi kell hozzá: Semmi.
Mindenki üljön egy körbe, a kör közepe felé fordulva. Minden játékosnak fel kell sorolnia magáról három igaz és egy hamis állítást. A hamis állítást érdemes inkább hihetőnek megalkotni, mint túlozni vele. Miután valaki felsorolta mind a négy állítást, a többieknek ki kell találniuk, hogy melyik volt hamis.


Vakrajz

10-15 perc | Két vagy több személy
Mi kell hozzá: Egy kép, egy toll, és egy darab papír.
Oszd fel a csapatot párokra. A pároknak egymással háttal kell ülniük. A páros egyik tagja kap egy papírt és egy tollat, a másik pedig egy képet. A képpel rendelkező tagnak le kell írnia a képet anélkül, hogy elárulná, pontosan mit is ábrázol, a másiknak pedig le kell rajzolnia azt a szóbeli leírás alapján. Maximum 10-15 perc idejük van arra, hogy végezzenek.

 

Ez jobb, mint az

15-20 perc | Bármennyi résztvevő
Mi kell hozzá: Négy vagy több tárgy.
Válassz ki négy vagy több egymástól különböző tárgyat, majd oszd a csapatot egyenlő nagyságú csoportokra. Vázolj fel egy helyzetet, amelyben a csapatoknak meg kell oldaniuk egy problémát a rendelkezésre álló tárgyakkal. A helyzet lehet egy hajótörés egy szigeten, vagy megmenteni a világot a földönkívüliektől. A csapatok feladata az, hogy az adott helyzet tekintetében sorba rendezzék a tárgyakat az alapján, hogy melyik mennyire lenne hasznos, és persze meg is kell indokolniuk ezt a sorrendet.
 


Komplex élményközpont

Fenyves Yacht Club Hotel

Kikötő

A Balaton egyik legszebb panorámájú kikötője várja Önt is!

Étterem

Kiváló felszereltség egyéni, családi, csoportos és az üzleti vendégkör számára is.

Hotel

Törzsvendég kedvezmény!

Térjen vissza hozzánk 3 hónapon belül és exra kedvezményt biztosítunk!
Kényelmes szállás, finom ételek.

Értékelés időpontja: 2018. november 13.

A VOLVO vitorlásversenyen jártunk, itt kaptunk szállást.A közvetlen Balaton-parti szálloda kényelmes szobát és jó színvonalú vendéglátást adott. Úgy a vacsora büféasztala, mint a reggeli választéka maradéktalanul kielégített minket. Elégedetten jöttünk el.


Sólya Bár, Balatonfenyves

Ismét várjuk kedves Vendégeinket a Sólya Bárban, Balatonfenyvesen! 

Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünk éves állásra, tartozz te is a Fenyves Yacht Club Hotel csapatába!

Üzleti rendezvények lebonyolításához adunk pár igazán hasznos tippet

Egy céges üzleti rendezvény megszervezése nem véletlenül hangzik nagy kihívásnak – ne szépítsük, az is. Rengeteg múlhat egy ilyen eseményen, hiszen mindegyikben ott a lehetőség egy cég számára a növekedéshez és az új lehetőségek megragadásához.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene rettenni tőle. Tény, hogy a te céged felelős a rendezvényért, de ugyanekkor számtalan módon testre is szabhatod az adott eseményt, hogy biztosítsd a maximális elégedettséget a résztvevők számára. 

Helyek, amiket mindenképpen meg kell nézned ha Balatonfenyvesen jársz

Balatonfenyves nem csak a csendesen pihenni vágyóknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra, hanem az aktív pihenés kedvelőinek is. Számos nevezetességet, és programlehetőséget tartogat a környék. A település szépségei között mindenki megtalálhatja a számár tökéletes kikapcsolódási formát.

New York Café TripAdvisor