Kihagyhatatlan programlehetőségek a Balaton partján, Balatonfenyvesen.

Foglalás
logo

Télen-nyáron

Balaton

Szobafoglalás »

Balatonfenyves és környéke, avagy helyek, amiket neked is látnod kell

Balatonfenyves nem csak a csendesen pihenni vágyóknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra, hanem az aktív pihenés kedvelőinek is. Számos nevezetességet, és programlehetőséget tartogat a környék. A település szépségei között mindenki megtalálhatja a számár tökéletes kikapcsolódási formát.

Helyek, amiket mindenképpen meg kell nézned ha Balatonfenyvesen jársz

Gyöngyszem a Balaton partján

 

Balatonfenyves nem az a tipikus turistákkal teli üdülőfalu, amit a Balaton partjánál megszokhattunk. A 2100 állandó lakosú falu, csendes békés környezetet biztosít az idetérő látogatók számára, ezért mindenki nyugodt körülmények között pihenheti ki magát. Az aktív pihenést kedvelőket is éppúgy számos programlehetőség várja, helyi látványosság, és egy kihagyhatatlan természeti kincsekben gazdag környezet.

 

Balatonfenyves varázslatos települése

 

Balatonfenyves egyik leghíresebb látványossága a keskeny nyomtávú kisvasút. Különlegessége, hogy nosztalgia járatai a Nagyberek belsejébe viszik a természetkedvelő turistákat. Kellemes időtöltés, és sok élményt tartogat, végállomásáról indulva pedig a Fehérvízi-láp érintetlen területére is eljuthatunk egy gyalogtúra keretében. A Fehérvízi-láp 123 madárfaj, és számos madárritkaság élőhelye, így egy kihagyhatatlan természeti látványosság.

 

1953-ban olajkutató fúrások közben fedezték fel egy Csisztapusztához közeli területen a 42 °C-os, akkor még csupán melegvízgént regisztrált termálvizet, amit 2006-ban nyilvánítottak hivatalosan is gyógyvízzé. A víz ásványi anyagokban gazdag, hidrokarbonátos, kénes és nagy mennyiségben szénsavat tartalmazó gyógyvíz, mely összetétele miatt tökéletesen alkalmazható mozgásszervi, nőgyógyászati, és reumatikus betegségek kezelésére. Kiválóan alkalmas bőrbetegségek, bél- és gyomorpanaszok enyhítésére, kezelésére. A gyógyfürdő 5 medencével rendelkezik, a csendes, nyugodt környezet pedig tökéletes a gyógyulni, vagy pihenni vágyók számára.

 

Fedezzétek fel együtt Balatonfenyves varázslatos települését és környékét! A Fenyves Yacht Club Hotel biztosítja számotokra a tökéletes pihenést, így minden nap újult erővel indulhattok útnak, hogy felejthetetlen közös élményeket szerezzetek.

 

Balaton parti hotel: a Fenyves Yacht Club Hotel

 

A környék izgalmas látnivalói

 

Balatonfenyvestől 10 km-re fekvő Fonyód is számos programlehetőséget kínál télen és nyáron egyaránt. Kocsival könnyen, 15 perc alatt megközelíthető a 7-es úton, de a Balaton körül kiépített bicikli úthálózatot igénybe véve, a sport kedvelői akár át is tekerhetnek a településre.

 

Fonyódon két kilátót érdemes mindenképpen meglátogatni, ha a közelben járunk: a Sipos hegyi kilátót, és a Valkó kilátót. A Valkó kilátóhoz az ország egyik legszebbnek tartott szerpentin útján kell felfele haladnunk, hogy ott megpihenhessünk. A kilátóról tökéletese panoráma nyílik a Balatonra, és a túlparton elhelyezkedő Badacsonyra, ahova a hajózás szerelmesei hajóval könnyen átjuthatnak. A kilátó után közvetlen a Kripta villát találjuk, mely a legkőszívűbb embereket is elérzékenyíti. A Kripta villa legendája egy beteljesületlen szerelemről szól, melyben a kedvesét elvesztő férfi arra szánta el magát, hogy kedvese, és a saját alakját kő nászágyba faragtassa. Így őrzi emléküket a Kripta Villa.

 

Tökéletes választás, ha kutyával érkeztek

 

Nagyszerű választás lehet Balatonfenyves a kutyával érkezők számára is, mivel kiváló lehetőségeket kínál a Balaton ezen része a kutyájukat otthon hagyni nem akaró gazdák számára. A falu és környéke tökéletes választás azoknak is, akik kutyával szeretnének kirándulni egyet a tiszta levegőn, és az érintetlen környezetben.

 

Fonyódon pedig együtt strandolhat kutya és gazda, ami nagy ritkaságnak számít a Balaton környékén. A teljesen kutyabarát strandon, felszabadultan és zavartalanul kapcsolódhatnak ki a kutyával érkezők. Nálunk, a Fenyves Yacht Club Hotel kutyabarát szállodában zavartalanul, exkluzív környezetben élvezheti a pihenést a kutya, és gazdája is. Gyönyörű fás parkunkban öröm a négylábúaknak rohangálni. Kutya tulajdonosok számára lehetőséget biztosítunk kert kapcsolatos szoba igénylésére is, ráadásul Perlaki Pub éttermünkben is szívesen látjuk négylábú vendégeinket. 


Komplex élményközpont

Fenyves Yacht Club Hotel

Kikötő

A Balaton egyik legszebb panorámájú kikötője várja Önt is!

Étterem

Kiváló felszereltség egyéni, családi, csoportos és az üzleti vendégkör számára is.

Hotel

Törzsvendég kedvezmény!

Térjen vissza hozzánk 3 hónapon belül és exra kedvezményt biztosítunk!
Kényelmes szállás, finom ételek.

Értékelés időpontja: 2018. november 13.

A VOLVO vitorlásversenyen jártunk, itt kaptunk szállást.A közvetlen Balaton-parti szálloda kényelmes szobát és jó színvonalú vendéglátást adott. Úgy a vacsora büféasztala, mint a reggeli választéka maradéktalanul kielégített minket. Elégedetten jöttünk el.


Sólya Bár, Balatonfenyves

Ismét várjuk kedves Vendégeinket a Sólya Bárban, Balatonfenyvesen! 

Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünk éves állásra, tartozz te is a Fenyves Yacht Club Hotel csapatába!

Üzleti rendezvények lebonyolításához adunk pár igazán hasznos tippet

Egy céges üzleti rendezvény megszervezése nem véletlenül hangzik nagy kihívásnak – ne szépítsük, az is. Rengeteg múlhat egy ilyen eseményen, hiszen mindegyikben ott a lehetőség egy cég számára a növekedéshez és az új lehetőségek megragadásához.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene rettenni tőle. Tény, hogy a te céged felelős a rendezvényért, de ugyanekkor számtalan módon testre is szabhatod az adott eseményt, hogy biztosítsd a maximális elégedettséget a résztvevők számára. 

Tippek és trükkök lánybúcsú szervezéséhez

Megtörtént – rád esett a választás: te szervezheted meg barátnőd lánybúcsúját. A felelősség nagy, a lehetőségek tárháza pedig lényegében végtelen. Azonban akár egy csendesebb, lazulós partyban gondolkodsz, akár egy izgalmakkal teli hétvége jár a fejedben, bizonyos dolgokat figyelembe kell venned ahhoz, hogy egy igazán felejthetetlen nappal ajándékozd meg a menyasszonyt, és barátnőiteket is. Másold le ezt a kis listát, és kövesd nyomon, hogy mit mikor érdemes elintézni!  

New York Café TripAdvisor