Minden, amit egy Balaton parti vagy vízparti parti esküvő szervezéséhez tudnod kell

Foglalás
logo

Télen-nyáron

Balaton

Szobafoglalás »

Minden, amit egy vízparti parti esküvő szervezéséhez tudnod kell

Vízparti, esetleg Balaton parti, netalán tengerparti esküvőt szeretnél? Sok buktatója van egy ilyen lagzinak, 8 pontban összefoglaltuk, mire kell figyelned, hogyan válasz helyszínt, és hogy lesz tökéletes az esküvőd 2018-ban! Milyen a tökéletes vízparti parti esküvő helyszín?

Minden, amit egy Balaton parti vagy vízparti parti esküvő szervezéséhez tudnod kell

Amikor a legtöbb ember egy nem hagyományos helyszínre szervezi esküvőjét – például a Balaton partjára – akkor általában idillinek és álomszerűnek képzelik el azt. Habár ez ténylegesen megvalósítható, egy vízparti esküvő korántsem sétagalopp.

 

Megannyi tényezőt kell figyelembe venni az időjárástól kezdve az esetleges engedélyekig. De ne aggódj – ha a következő lista minden pontját áttanulmányozod, akkor garantáltan egyszerűbb dolgod lesz! Íme néhány tipp a tökéletes vízparti esküvő megszervezéséhez!

 

 

 

 

 

 

1. Balatoni esküvő - Nyilvános helyen vagy privát helyszínen?

 

Hogy kié is a vízpart? Jó kérdés – de nagyon sok múlik azon, hogy milyen helyre szervezed meg esküvődet. A nyilvános helyekkel az a legnagyobb probléma, hogy az embernek mindenféle engedélyeket kell levadásznia, mielőtt bármit is elkezdhetne megtervezni.

 

Egy másik lehetőség privát területet bérelni, ami több szempontból is biztonságosabb, hiszen ilyenkor biztos lehetsz benne, hogy egyrészt senki sem zavarja meg az ünneplést, másrészt pedig előre tudhatod, hogy az adott hely a násznép minden szükségletét kielégíti majd. Ilyen a Balaton partján fekvő Fenyves Yacht Klub hotel, amelynek saját, a Badacsonyra néző, vízbe benyúló mólószára van. A hotelben a szállás és kiváló konyhánk által az étkezés is megoldott. A nyári, tavaszi időpontok azonban nagyon népszerűek, ezért kérj MOST, IDE kattintva ajánlatot, ha nem akarsz lemaradni az egyik legszebb esküvői helyszínről idén! 

 

2. Tóparti ceremónia, lagzi, vagy mindkettő?

 

Nem mindegy, hogy a vízparton mondjátok ki az igent, majd utána egy hagyományosabb helyszínre mentek át lagzizni, vagy hogy a magyar tenger mellett ünnepeltek hajnalig. Mielőtt tehát bármit is elkezdenél megszervezni, el kell döntened, hogy milyen parti esküvőt szeretnél.

 

A különböző jellegű rendezvényekhez más és más engedélyekre van szükség (ha nyilvános helyen történik a dolog – ezért érdemes külön esküvői helyszínt keresni a Balaton mellett), és nem mindegy, hogy lesz-e étel és italfogyasztás, vagy hogy szeretnéd-e lezáratni a part egy bizonyos szakaszát, stb. A Fenyves Yacht Klub hotel hatalmas, árnyas kertjében mindenféle rendezvénynek megfelelő helyet találsz. 

 

3. Engedélyek és előírások a Balaton parti esküvő helyszínhez

 

A különböző helyszínek – különösen egy olyan nagy tó körül, mint a Balaton – más és más előírásokkal rendelkezhetnek, és ha nyilvános helyen szeretnél esküvőt rendezni, akkor szinte minden kérdést az fog eldönteni, hogy kell-e az adott dologhoz engedély, vagy sem.

 

Csupán néhány dolog, amit jó szem előtt tartani:

  • Kisebb vagy nagyobb méretű parti esküvőt szeretnél? Bizonyos helyeken minél több ember gyűlik össze egy ilyen esemény alkalmából, annál fontosabb lesz betartatni az adott terület előírásait.
  • Zártkörű esküvőt szeretnél? A megoldás csak egy kijelölt rendezvényhelyszín lehet. Ha nyilvános helyen tervezel ünnepelni, akkor készülj fel rá, hogy nem csak a násznéppel fogsz találkozni.
  • Szeretnél bármilyen veszélyesebb dolgot csinálni? Esetleg hatalmas tábortüzet gyújtani a parti tánchoz? A legtöbb nyilvános helyen azt sem engedik – vagy csak külön engedéllyel. A megoldás itt is egy külön esküvőkre kiélezett intézmény.

 

4. Szabadtéri esküvő helyszín vízparton? Fontos szempont az elérhetőség!

 

A homokos partok álomszerű esküvői helyszínek lehetnek, de mi a helyzet azokkal a vendégekkel, akik tolókocsiban kénytelenek megjelenni a nagy napon? Ők mennyire találják majd kényelmesnek és elérhetőnek a partot?

 

De nem csak rájuk kell gondolnod – a többi vendég állni fog, vagy le tudnak majd ülni valahová? A szabadban lebonyolított esküvők talán legnagyobb buktatója, hogy minden nyilvános helyszín eltérő megközelítési lehetőségeket kínál. Minden esetben nézd át a meghívottak listáját, mielőtt úgy döntenél, hogy közvetlenül a vízparton, vagy csak annak közelében házasodnál.

Balatoni esküvő helyszín -Balatonfenyves

5. Hangosítás – a vízparti esküvő helyszínek esetén sokszor nehezen megoldható

 

A vízpartok – különösen szeles időben – kifejezetten hangos helyekké válhatnak, és a homokban nem feltétlenül találsz majd konnektorokat, ahová bedughatod hangosító felszerelést. Szóval hallanak majd a vendégek, vagy ordítanotok kell, majd, hogy a hátsó sorban is tudják, hogy mi történik? Szükség esetén valamilyen hordozható áramforrást kell majd beszereznetek, hogy minden megfelelően működhessen.

6. Tengerparti esküvő helyszín? Na és az árapály és időjárás

 

Egy parkban vagy rendezvényteremben nem tűnik el véletlenszerűen a rendelkezésre álló talaj vagy padló felületének fele. A tengerparton azonban számolnod kell az árapállyal  és ha elered az eső, akkor nem biztos, hogy bárhol azonnal menedéket találsz majd egy egész násznép számára. Igyekezz olyan helyszínt keresni, ahol fel vannak készülve az ilyen eshetőségekre is. Nem kell azonban a tengerig utaznod, hogy romantikus, vízparti esküvőt tarts! A Balatoni naplemente talán Balatonfenyvesről a legszebb! Háttérben a Badacsony és Szigliget, mesés látványt nyújt! 

 

7. Lagzi szezonban vagy azon kívül?

 

Mindannyian tudjuk, hogy a Balaton bizonyos időszakokban tele van emberekkel. A főszezonnak és az utószezonnak is megvannak az előnyei és hátrányai is.

 

A főszezonban természetesen sokkal jobb időjárásra számíthatsz, azonban a nyilvános partok ilyenkor tele vannak emberekkel, és sokkal jobban ellenőrzik is a partszakaszokat. Ilyenkor ráadásul általában nehezebb és/vagy drágább szállást találni a vendégek számára.

 

Szezonon kívül a fenti problémákkal nem igazán kell számolnod, de fel kell készülnöd rá, hogy az időjárás már korántsem lesz olyan napos és meleg, mint nyáron. Szerencsére rossz idő esetére a Fenyves Yacht Klub hotel fedett termei megfelelő megoldást kínálnak, amikor egy kicsit kisút a nap, akkor viszont nincs messze a Balaton part, 1 perc alatt elérhető a romantika! 

 

 

 

8. Hajón szeretnéd kimondani az IGEN-t? Esküvő hajón a Balatonon?

 

Erre nincs is jobb hely, mint a Fenyves Yacht Klub hotel, hiszen sokféle hajó ki tud kötni nálunk, így megoldható, hogy akár egy kis vitorláson, csak a tanuk előtt, vagy egy nagyobb hajón a násznéppel együtt is megrendezheted a ceremóniát. Azok, akik nem szeretnének a hajóra felmenni, kellemes körülmények között, magas szintű vendéglátás közepette várhatnak meg benneteket. 
 


Komplex élményközpont

Fenyves Yacht Club Hotel

Kikötő

A Balaton egyik legszebb panorámájú kikötője várja Önt is!

Étterem

Kiváló felszereltség egyéni, családi, csoportos és az üzleti vendégkör számára is.

Hotel

Törzsvendég kedvezmény!

Térjen vissza hozzánk 3 hónapon belül és exra kedvezményt biztosítunk!
Kényelmes szállás, finom ételek.

Értékelés időpontja: 2018. november 13.

A VOLVO vitorlásversenyen jártunk, itt kaptunk szállást.A közvetlen Balaton-parti szálloda kényelmes szobát és jó színvonalú vendéglátást adott. Úgy a vacsora büféasztala, mint a reggeli választéka maradéktalanul kielégített minket. Elégedetten jöttünk el.


Sólya Bár, Balatonfenyves

Ismét várjuk kedves Vendégeinket a Sólya Bárban, Balatonfenyvesen! 

Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünk éves állásra, tartozz te is a Fenyves Yacht Club Hotel csapatába!

Üzleti rendezvények lebonyolításához adunk pár igazán hasznos tippet

Egy céges üzleti rendezvény megszervezése nem véletlenül hangzik nagy kihívásnak – ne szépítsük, az is. Rengeteg múlhat egy ilyen eseményen, hiszen mindegyikben ott a lehetőség egy cég számára a növekedéshez és az új lehetőségek megragadásához.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene rettenni tőle. Tény, hogy a te céged felelős a rendezvényért, de ugyanekkor számtalan módon testre is szabhatod az adott eseményt, hogy biztosítsd a maximális elégedettséget a résztvevők számára. 

Helyek, amiket mindenképpen meg kell nézned ha Balatonfenyvesen jársz

Balatonfenyves nem csak a csendesen pihenni vágyóknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra, hanem az aktív pihenés kedvelőinek is. Számos nevezetességet, és programlehetőséget tartogat a környék. A település szépségei között mindenki megtalálhatja a számár tökéletes kikapcsolódási formát.

New York Café TripAdvisor